Ettől a szertől úgy nőnek a növények, mint a gomba

A ricinus olajat a trópusi és szubtrópusi területeken termő ricinus növény magjából nyerik. Maga a növény lenyűgöző, és akár 12 méteres magasságot is elérhet. Számunkra azonban a legértékesebbek a magjai, amelyekből az olajat nyerik.

A ricinusolaj fő összetevője a ricinsav, amely erős antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik. Ez lehetővé teszi a különböző növényi kártevők és betegségek, például gombás fertőzések és rovarok elleni küzdelmet.

A ricinusolaj egyik fő előnye, hogy javítja a növények virágzását. A ricinsav serkenti a sejtek növekedését és növeli a sejtek számát, ami bőségesebb és fényesebb virágzást eredményez. Ezenkívül segít a szárak és levelek megerősítésében is, így a növények ellenállóbbak lesznek.

A ricinusolaj kiváló trágya is a növények számára. Számos tápanyagot tartalmaz, például nitrogént, foszfort és káliumot, amelyek elengedhetetlenek a növények egészséges növekedéséhez és fejlődéséhez. Ugyanakkor nem tartalmaz semmilyen káros kémiai adalékanyagot, így biztonságos a környezet és az ember számára.

A ricinusolaj műtrágyaként való felhasználásához 1:10 arányban vízzel hígítható, és ezzel az oldattal öntözhető. Használható a talaj ültetés előtti kezelésére is, vagy a komposzthoz adva annak minőségének javítása érdekében.

Elolvasom a cikket