Michael Okeke is magyar válogatott lehet?!

Tavaly nyáron kapott profi szerződést az angol Manchester City-nél Michael Okeke. Idehaza egyelőre nagyon keveset tudunk róla, talán a neve miatt is, de a fiatal futballista jó úton halad a minél nagyobb ismertség felé. A tehetséges középpályás tízévesen került a Bolton Wandererstől a City akadémiájára, az előző idényben pedig U18-as bajnoki címet szerzett az együttessel. Az U21-es magyar válogatott játékos tavaly novemberben első alkalommal kapott meghívót Gera Zoltán szövetségi edzőtől az Eb-selejtezőkre.

A 18 éves, középpályásként és jobb oldali védőként is bevethető Okeke tavalyelőtt ősszel három alkalommal lépett pályára a magyar U18-as, 2023-ban ötször az U19-es válogatottban.

„Remek lehetőség és kihívás, hogy csatlakozhattam az U21-es válogatotthoz az Eb-selejtezőkre, mindkét novemberi mérkőzésen pozitív eredményre van szükségünk, ha tovább akarunk jutni a csoportból” – nyilatkozta Okeke még ősszel az M4Sportnak.

A City U18-as csapatában vasárnap jobbhátvédet kellett pályára lépnie a West Ham United ellen. A magyar focista olyannyira nem jött zavarba, hogy a 7. percben vezetést szerzett a csapatának, egy lecsorgó labdát lőtt a bal alsó sarokba. A 2–1-es győzelemmel a Manchester City bejutott a Premier League-kupa legjobb négy csapata közé, Michael Okeke végigjátszotta a találkozót. A kékek a következő meccsüket vasárnap a Wolverhampton Wanderers ellen játsszák, remélhetőleg megint a magyar fiúval a kezdőben.

Elolvasom a cikket