Miért van tavasz februárban?

A három nappal ezelőtti állapot szerint az mondható el, hogy a kontinens kicsivel több mint felét borítja be jelenleg hótakaró. A hóhiány pedig a legnagyobb gondot a Pireneusokban okozza, ahol a magas hőmérséklet és a szárazság nagyon nagy kihívást jelent az ottani síparadicsomoknak – közölte az RTL.

Hazánkban meglehetősen enyhe volt a január, a hónap középhőmérséklete 1,3 fok volt, ami 1,8 fokkal haladja meg a klimatológiai átlagot. Ezzel sorban a negyedik január telt el úgy, hogy a havi középhőmérséklet pozitív tartományban alakult.

Egészen a Brit-szigetektől a Balkán-félszigetig egy nagyon hosszan elnyúló frontrendszer található, ezért az Ibériai-félszigettől egészen a Kárpát-medencéig az ilyenkor szokásostól jóval melegebb van, gyakorlatilag februári tavaszt élvezhetünk. Az Ibériai-félszigeten már 20 Celsius-fok fölötti csúcsérték is sokfelé előfordul, hazánkban is tíz fok fölött mérik a maximumokat, de éjjel is nagyon-nagyon magasak a minimumok, négy és tizenegy fok között lesz. Az ország nagy részén mégis nyolc-tíz fok közötti értékekre ébredhetünk.

Elolvasom a cikket