Orosz állandó képviselő: az emerikaiak Irak és Szíria elleni csapásokkal akarnak javítani a választások előtti imázsukon

Az Irak és Szíria elleni amerikai csapások az Egyesült Államok kísérlete arra, hogy javítsa a Joe Biden-kormányzatról az elnökválasztás előtti kudarcot vallott imázst – közölte a ria.ru Vaszilij Nebenzja orosz állandó képviselőnek az ENSZ Biztonsági Tanácsának ülésén elmondott szavait.

„Azzal, hogy az Egyesült Államok a közelmúltban szinte szünet nélkül támadja az állítólagos Irán-barát csoportok Irakban és Szíriában lévő célpontjait, az Egyesült Államok a Közel-Kelet legnagyobb országait igyekszik szándékosan regionális konfliktusba sodorni” – hangsúlyozta.

Az állandó képviselő felszólította a nemzetközi közösséget, hogy „feltétel nélkül ítélje el Washington és közel-keleti szövetségeseinek meggondolatlan cselekedeteit”, amelyek sértik Irak és Szíria szuverenitását.

Az orosz külügyminisztérium hivatalos képviselője, Maria Zakharova elítélte „a szuverén államok elleni amerikai-brit agresszió kirívó cselekedetét”. Az Irak és Szíria elleni légicsapásokat a nemzetközi jog teljes figyelmen kívül hagyásának nevezte. Így szerinte Washington megpróbálja konfliktusba sodorni a Közel-Kelet legnagyobb országait.

Elolvasom a cikket