Sztárok a Fertőrákosi Barlangszínházban

A Pro Kultúra Sopron Nonprofit Kft. keretében működő Fertőrákosi Barlangszínház Magyarország ékessége, az UNESCO világörökségének része, a Fertő táj hét csodájának egyike – hangoztatta keddi adásában az Osztrák Közszolgálati Rádió (ORF). Mint közölték, az idei éved nyitányaként május 19-én ismert énekesek előadásában hallhatják a nézők az István, király rockopera nagy dalait, a Kormorán és Máté Péter örökzöldjeit.

A Robin Hood népszerű musicalt, melyet Szomor György és Miklós Tibor írt, a Westend Színház előadásában május 31-én és június 1-jén tűzi műsorára a játszóhely. Június 2-án a Győri Filharmonikus Zenekar Hollywood Classics című koncertje tekinthető meg.

A Dohnányi-teremben összesen három alkalommal várja a zenekedvelőket kamarakoncert. Nyitányként Anton Bruckner születésének 200. évfordulójára hívják fel a figyelmet a soproni zenészek. A műfaj rajongóinak kívánságára kerül színre minden idők egyik legnagyobb, legnépszerűbb magyar nagyoperettje, a Csárdáskirálynő július 5-én és 6-án a Rátonyi Róbert Színház produkciójaként. Ugyancsak a társulat előadásában július 7-én a családoknak, kicsiknek és nagyoknak szól a Frakk, a macskák réme című zenés meseelőadás.

Giacomo Puccini halálának 100. évfordulójára emlékezve, a Piknik 35’ program keretében augusztus 19-én nemzetközi gálakoncert lesz a barlangszínházban, melynek keretében Puccini, Ludwig van Beethoven, valamint Kodály Zoltán művei hangzanak el.

Elolvasom a cikket