Újrakezdődött a lezuhant Mi-8-as típusú helikopter személyzetének keresése

MH/MTI
2024. február 6. kedd. 10:52

Artur Parfencsikov, a régió vezetője az esti órákban közölte, hogy a keresési munkálatokat éjszakára leállították. Az elöljáró ugyanakkor beszámolt arról, hogy a mentők az Onyega-tó fenekén megtalálták a legénység egyik tagjának holttestét, de személyazonosságát még nem állapították meg.

„A keresést ma reggel folytatták. A munkát 50 méteres mélységben végzik. Az időjárási körülmények a helyszínen nem rosszak” – közölte egy bizottsági tisztviselő.

Az orosz rendkívüli helyzetek minisztériuma északnyugati légimentő központjának Mi-8-as típusú helikopterével, amely a karéliai Onyega-tó felett végzett gyakorlórepülést, háromfős személyzetével, február 5-én este megszűnt a kapcsolat. Roncsának darabjaira a parttól 11 kilométerre, a tó fenekén bukkantak, ahol a víz mélysége 40-50 méter.

A tárca közölte, hogy a helikoptert több ezer repült órával rendelkező, tapasztalt személyzet irányította. A közlekedési vizsgálóbizottság büntetőeljárást indított a biztonsági szabályok megsértése miatt. A vizsgálat a helikopter lezuhanásának több verzióját vizsgálja, köztük a személyzet hibáját, az időjárási körülményeket és a berendezések meghibásodását.

A TASZSZ orosz hírügynökséget a műveleti szolgálatok arról tájékoztatták, hogy a Mi-8-as helikopter lezuhanását az előzetes adatok szerint annak jegesedése okozta. Erre utalt az, hogy a helyzet gyorsan alakult ki, a személyzet pedig nem jelentett semmilyen fedélzeti problémát.

Elolvasom a cikket