Elhagyatott tanyán lövöldözött az illegális fegyverarzenál tulajdonosa

Három helyszínen tartottak házkutatást a Somogy vármegyei nyomozók január 31-én: Székesfehérváron, Szőlősgyörökön, illetve Soponyán. Egyelőre nem publikus, hogy milyen információk alapján merült fel a gyanú, miszerint K. Miklós minden idők egyik legnagyobb illegális fegyverkészletét birtokolja, mindenesetre a Terrorelhárítási Központ munkatársai a soponyai tanyán összesen 69 lőfegyvert (pisztolyokat, puskákat, géppisztolyokat, gépkarabélyokat), 28 lőfegyverfődarabot (pisztolycsövek, tokok, szánok, hangtompítók), 39 gránátot és több kilogramm robbanóanyagot (TNT, paxit, termit, lőpor), valamint 7391 lőszert találtak és foglaltak le. A gyanúsítottat a helyszínen leteperték és megbilincselték, majd kihallgatták, végül elrendelték a bűnügyi felügyeletét. Ez azt jelenti, hogy az otthonában tartózkodhat, de nyomkövetőt kell viselnie.

K. Miklóst Soponyán egyébként jóformán senki sem ismerte, a fegyverraktárnak használt épületet is csupán bérelte. A Bors megtalálta az ingatlan tulajdonosát.

„Semmi közöm a bérlőm tevékenységéhez” – jelentette ki, és hozzátette: nem tudott arról, hogy K. Miklós mire használja a tulajdonát.

A hatalmas tanyán álló, igencsak lepusztult állapotban levő épület védelmét mindenesetre komolyan vették, ugyanis több kamerával is védik.

Ebből akár arra is következtetni lehet, hogy a falakon belül komoly értéket őriztek. A ház előtt egy konténer áll, amelynek ajtaján minden valószínég szerint lövésekből származó horpadásnyomokat láttunk. Az épületet körülvevő kertben több roncsautó is áll.

A tanyán egyébként csupán egy alkalmazottal találkoztunk, aki közölte: K. Miklóst csak látásból ismeri.

„Én is teszem a dolgomat, és ő is. Közös dolgunk nem volt. Mindenki csak magával foglalkozott” – mondta az idősödő férfi kissé mogorván.

Információik szerint a rendőrség az ügyet kiemelten kezeli. A nyomozók vizsgálata arra is kiterjed, hogy K. csupán egy gyűjtő, vagy esetleg államellenes bűncselekményre, terrorcselekményre készült-e. Mindenesetre az általa felhalmozott készlet egy kisebb hadtest, esetleg egy alvilági csoport felfegyverzésére is elegendő.

Elolvasom a cikket