Medvegyev: Közeleg az apokalipszis, mindennek vége lesz

Megjegyezte, hogy „ha, ne adj’ Isten, egy ilyen háború bekövetkezik, az nem az alap forgatókönyvet fogja követni”, és „nem lövészárkokban, tüzérség, páncélozott járművek, drónok és a REB (elektronikus hadviselés) eszközeinek használatával fogják megvívni”. „A NATO egy hatalmas katonai blokk, a szövetség országainak lakossága csaknem egymilliárd ember, és együttes katonai költségvetésük elérheti a másfél billió dollárt” – mutatott rá Medvegyev.

„Ezért, tekintettel katonai lehetőségeink összehasonlíthatatlanságára, egyszerűen nem lesz más választásunk. A válasz aszimmetrikus lesz. Speciális robbanófejjel ellátott ballisztikus és cirkálórakétákat (speciális robbanófejjel ellátott rakéták, azaz nukleáris fegyverek) fogunk bevetni országunk területi integritásának védelmére. Ez a katonai dokumentumainkon alapul, és mindenki számára jól ismert. És ezzel közeleg az apokalipszis. Mindennek vége lesz” – hangsúlyozta az orosz Biztonsági Tanács elnökhelyettese.

Eddig – mondta – „minden európai főnök cinikusan hazudott a polgárainak”, és azzal kecsegtetett, hogy fel kell készülni „az Oroszország elleni háborúra”. „És bár Oroszország többször is kijelentette, hogy nem terveznek konfliktust a NATO és az EU országaival, a rendkívül veszélyes fecsegés ebben a témában folytatódik” – jelentette ki Medvegyev.

Végezetül azt mondta, hogy az európai vezetőknek „el kellene mondaniuk a választóiknak a keserű igazságot, nem pedig agyatlan idiótáknak tartani őket”. „Magyarázzák el nekik, hogy mi fog valójában történni, és ne ismételgessenek hamis mantrát az Oroszországgal való háborús készenlétről” – zárta Medvegyev.

Elolvasom a cikket