Megvannak a kalapok: ismét halálcsoportba kerülhet válogatottunk

A Nemzetek Ligája 2024/2025-ös szezonjának sorsolását február 8-án, csütörtökön 18 órától tartják majd Párizsban. A magyar labdarúgó-válogatott, miután a nyolcadik legerősebb nemzeti csapatként rangsorolt európai gárda, a második kalapból várja az A-liga sorsolását.

Szintén második kalapos Dánia, Portugália és Belgium, így ezekkel a nemzetekkel biztosan nem kerülhetünk egy csoportba.

A németországi Eb-csoportellenfeleinkkel azonban könnyen lehet, hogy rögtön az Európa-bajnokság után ismét összemérhetjük a tudásunkat. Svájc és Németország is a harmadik kalapban szerepel, a negyedik kalapból pedig Skócia jöhet szembe az ősz folyamán.

A mérkőzéseket szeptemberben, októberben és novemberben rendezi majd meg az UEFA, azaz az Európai Labdarúgó Szövetség.

Az A-liga kalapbeosztása:
1. kalap: Spanyolország, Horvátország, Olaszország, Hollandia
2. kalap: Dánia, Portugália, Belgium, MAGYARORSZÁG
3. kalap: Svájc, Németország, Lengyelország, Franciaország
4. kalap: Izrael, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Skócia

A sors(olás) szeszélye folytán az előző kiíráshoz hasonlóan most is összejöhet egy halálcsoport a mieinknek. Akkor az olaszokkal, az angolokkal és a németekkel néztünk farkasszemet, ezúttal egy Spanyolország, Magyarország, Franciaország, Szerbia kvartett összesorsolása után csettinthetnénk elégedetten.

Mint ismert, a magyar válogatott éppenhogy lemaradt a csoportgyőzelemről! Az utolsó találkozón, hazai pályán egy pontszerzés is elég lett volna az Eb-aranyérmes olasz válogatott ellen, sajnos azonban kikaptunk. A kétgólos vereség ellenére is erőn felül teljesített a gárda, hiszen az angolokat kapott gól nélkül oda-vissza verte a Rossi-legénység, a németek ellen pedig egy idegenbeli siker és egy hazai döntetlen került a statisztikákba.

Elolvasom a cikket