Öt étel az Alzheimer ellen a szakember ajánlásával

Az Alzheimer-kór a leggyakoribb demenciatípus az Egyesült Királyságban. Ez egy progresszív állapot, amely az agy folyamatos hanyatlásával jár.

Ez azt jelenti, hogy a tünetek idővel jellemzően súlyosbodnak. Ezek közé tartozhatnak a memória- és nyelvi problémák, személyiség- és viselkedésbeli változások, sőt, még a mobilitással kapcsolatos nehézségek is.

Bár a demencia kialakulása annál valószínűbb, minél idősebbek vagyunk, a betegség nem elkerülhetetlen az életkor előrehaladtával. Sőt, kutatások szerint a demenciaesetek mintegy negyven százaléka megelőzhető.

Az, hogy mit eszünk, valóban hatással lehet a demencia kialakulásának valószínűségére. Ezt szem előtt tartva egy szakértő öt olyan ételt és italt fedett fel, amelyek segíthetnek csökkenteni az Alzheimer-kór kockázatát.

A TikTok közösségi médiaplatformon beszélve Robert Love idegtudós elmondta: „Fogyassza ezt az öt ételt, hogy leküzdje az Alzheimer-kórt. A nevem Robert Love. Idegtudós vagyok, és arra szakosodtam, hogy a tudomány segítségével segítsek az embereknek megelőzni az Alzheimer-kórt.”

A Love által ajánlott öt étel és ital a következő volt:

  • csokoládé
  • matcha tea
  • szardínia
  • tojás
  • áfonya.

Elolvasom a cikket