Tej alá akarják süllyeszteni a várost a bolgár gazdák

A gazdák kezdeményező bizottsága hétfőn Kiril Vatev mezőgazdasági miniszter lemondását követelte. Az elégedetlen gazdák azzal fenyegetőztek, hogy ellenkező esetben az egész országot blokád alá veszik a tiltakozással.

A gazdák egyik figyelemre méltó akciója a Duna-híd lezárása volt Rusze város közelében. A gazdák másfél tonna tejet öntöttek a híd melletti kereszteződésre.

A szarvasmarha-tenyésztők azt mondják, hogy a jövő héten élő szarvasmarhákat visznek a regionális városok központjába, ha nem sikerül megegyezniük a kormánnyal.

A Dnes portál szerint a mai tiltakozás három órán át tartott, délelőtt tíz órától délután egy óráig. A tiltakozás várhatóan mindennap (szombat kivételével) egy órán át tart majd. Ez az idő várhatóan mindennap (vasárnap kivételével) egy órával meghosszabbodik, amíg a gazdák követeléseit el nem fogadják.

Az elmúlt napokban az uniós országokban egyre nagyobb számban tüntettek a gazdák, akik az európai agrárpolitika megváltoztatását, számos – többek között környezetvédelmi – korlátozás megszüntetését, valamint az olcsó külföldi termékek ellenőrizetlen importjának leállítását követelik.

Különböző szakszervezetek azt állítják, hogy az Európai Bizottság és az országok politikája miatt a gazdák munkája az EU-ban szinte már nem is jövedelmező.

Elolvasom a cikket