Tucker Carlson interjút készített Putyinnal

Carlson amerikai lévén nem orosz- és nem is ukránbarát, ami az ukrajnai konfliktushoz való hozzáállását illeti, amely várhatóan az interjú középpontjában áll majd.

Peszkov mindazonáltal rámutatott, hogy az interjú készítőjének álláspontja ellentétes azzal, amely a nyugati médiában uralkodik, ezért a Kreml helyt adott a kérésének. A Kreml szóvivője ugyanakkor hozzátette, hogy Carlson téved, amikor azt állítja, hogy a nyugati hírcsatornák nem vették a fáradságot, hogy interjút kérjenek az orosz vezetővel.

A nyugati mainstream média nem tarthat igényt „még a pártatlanság látszatára sem” Ukrajnával kapcsolatban, és „mindegyik egyoldalú álláspontot képvisel” – magyarázta Peszkov. Moszkva „nem kíván” kommunikálni velük, és kétli, hogy bármi jó sülne ki belőle – mondta.

Egyes információk szerint Carlson valószínűleg kedden teszi közzé az interjút.

A riporter megfogadta, hogy a Putyinnal folytatott beszélgetése vágatlanul fog megjelenni a streamingplatformján, valamint nem lesz fizetős. Véleménye szerint fontos, hogy az amerikai közvélemény hallja, mit mond az orosz elnök, mert a háborús patthelyzet tétje nagyon nagy.

Azt állította, hogy más nyugati médiumok nem végeztek megfelelő munkát a nyilvánosság tájékoztatásában Moszkva álláspontjáról, félrevezetve őket azzal kapcsolatban, hogy az Egyesült Államok és szövetségesei miért költik az adófizetők pénzét Kijev támogatására. Elon Musk, az X (korábban Twitter) tulajdonosa megígérte Carlsonnak, hogy az interjút nem fogják cenzúrázni a platformon – tette hozzá.

A kritikusai szerint Carlson szimpatizál az orosz ügyekkel. Adam Kinzinger ukránbarát volt amerikai kongresszusi képviselő egy X-bejegyzésben „árulónak” bélyegezte őt, és egy látszatszavazást indított arról, hogy az újságíró Putyin fizetési listáján áll-e.

Még mielőtt Carlson megerősítette volna terveit, Bill Kristol neokonzervatív író arra szólította fel a hatóságokat, hogy akadályozzák meg a hazatérését, „amíg országunk képviselői rá nem jönnek, mi folyik itt”.

Carlson azt jósolta, hogy a nyugati kormányok „minden bizonnyal mindent megtesznek majd azért, hogy cenzúrázzák” őt, mert „félnek az információktól, amelyeket nem tudnak ellenőrizni”.

Elolvasom a cikket