A gyúrósok segítenek, ahol tudnak

A héten egy hatvan év körüli férfihoz riasztottak mentőt. A férfi nehezen lélegzett, a mentősök stabilizálták az állapotát és kórházba akarták szállítani, ám a 170 kilós férfi mozgatásához kevesen voltak, olvasható Országos Mentőszolgálat a közösségi médiában megjelent posztjában.

A beteg biztonságos mozgatáshoz nem voltak elegen, az egyik mentőtiszt hölgy kreatív megoldást választott a probléma kezelésére:

Emlékezett, hogy egy fitness teremmel szemben parkoltak a mentővel, ahova leszaladt és elmondta, hogy két markos legény segítségére lenne gyorsan szükség. A jószándékú gyúrósok azonnal egy emberként hagyták félbe az edzést és csapatostól siettek a mentők segítségére. A művelet olyan jól sikerült, hogy végül nem csak a hordágyon rögzített beteget hozták le óvatosan a negyedik emeletről, de még a táskákat és a műszereket sem engedték a mentőknek levinni. Bajtársaink megköszönték a segítséget és stabil állapotban szállították kórházba a beteget. Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk! – olvasható a Országos Mentőszolgálat posztjában.

Elolvasom a cikket