Apad a harci morál Ukrajnában

A lőszerhiányon kívül az ukrán csapatoknak nincs elég gyalogsága az arcvonalban, a katonák kimerültek és demoralizáltak. Nem tesz jót a hangulatnak a kijevi politikai vircsaft sem. A politikusok közben „igazságos mozgósítási” törvényről hablatyolnak.

A Legfelső Tanács által szerdán első olvasatban elfogadott, mozgósításról szóló új törvénynek igazságosnak kell lennie – jelentette ki csütörtökön Olekszij Danyilov Kijevben. A Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára a nemzeti televízió non-stop háborús adásában arról beszélt, az nem lehet, hogy egyesek védik az országot, mások pedig ezt a sarok mögül nézik, mi lesz ennek az egésznek a vége.

Kapcsolódó hír, hogy a The Washington Post szerint a lőszerhiányon kívül az ukrán csapatoknak nincs elég gyalogsága az arcvonalban, a katonák pedig kimerültek és demoralizáltak. A Kelet-Ukrajnában harcoló egyik gépesített dandár zászlóaljparancsnoka arról beszélt, alakulatának kevesebb, mint negyven gyalogosa van, miközben több mint kétszáznak kellene lennie. A harci kedvet a Kijevben tapasztalható rosszízű politikai purparlé sem fokozza.

Elolvasom a cikket