Három tanács a szakembertől a hallásunk védelméért

A halláskárosodás olyan maradandó állapot, amelyet nem lehet visszacsinálni. Ezért a hallásvédelem és a fül egészségének megőrzése a középpontban van.

Az öregedés és a zaj a két leggyakoribb tényező, amely a halláskárosodás veszélyes alapjait teremtheti meg.

Bár az órát nem állíthatja vissza, van néhány dolog, amit megtehet a füle védelme érdekében.

Dr. Elena Shur a TikTokon felvázolt három dolgot, amit ő audiológusként nem tenne meg.

1. Ne tegyen semmit a fülébe
Bár csábító lehet a makacs fülzsírt fülhallgatóval vagy akár az ujjaival piszkálni, a szakértő óva int ettől.

A videóban megszólalva Dr. Shur elmondta: „Én nem dugnék semmit a fülembe. Ez több kárt okozhat, mint hasznot.”

„Ha ki kell tisztítani a fülét, azt javaslom, hogy ezt szakszerűen tegye, én személy szerint pedig azt javaslom, hogy keressen fel egy fül-orr-gégészt.”

2. Hangos rendezvényeken mindig védje a fülét
Miután órákig állt sorba, csak hogy jegyet kapjon, és egy vagyont költött, hogy megnézhesse a kedvenc együttesét, a hallásvédő füldugók felpattintása talán az utolsó dolognak tűnik, amit egy koncerten tenni szeretne. Az audiológus azonban hangsúlyozta, mennyire fontos, hogy hangos helyzetekben megvédje a füleit.

3. Tegyen a tünetei ellen
Bár a kisebb tüneteket könnyű figyelmen kívül hagyni, az audiológus arra buzdított mindenkit, akinek tompa hallása vagy halláscsökkenése van, hogy vizsgáltassa meg magát.

Dr. Shur azt mondta:: „Ha egy reggel felébrednék, és észrevenném, hogy tompa a hallásom, vagy észrevenném, hogy hirtelen halláscsökkenésem van az egyik fülemben, nem várnék, vagy nem gondolnám, hogy majd elmúlik, hanem minél hamarabb felkeresnék egy fül-orr-gégészt vagy audiológust.

„Azt sem engedném, hogy hallásvizsgálat nélkül antibiotikumot írjanak fel nekem. Ez az egyik leggyakrabban félrediagnosztizált állapot, amit látok, és fontos, hogy megkapjuk a megfelelő kezelést, különben ez maradandóvá válhat, és ezt nem akarjuk.”

Elolvasom a cikket