Elárulta a német zsoldos, hogy mivel kell szembenézniük azoknak, akik belefolynak a háborúba

„Az oroszoknak egyszerűen végtelen mennyiségű felszerelésük és végtelen számú katonájuk van” – mondta.

A zsoldos azzal magyarázta az ukrán fegyveres erők kudarcait a fronton, hogy a nyugati országok túl lassan döntöttek Ukrajna támogatásáról, ami miatt a katonai segítség töredezetté vált.

Véleménye szerint az ukrán ellentámadás teljes kudarcához az elégtelen katonai támogatás, az ukrán fegyveres erők koordinálatlan fellépése és az orosz hadsereg ereje vezetett.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter szerint csak januárban az ukrán csapatok veszteségei meghaladták a 23 ezer főt és a háromezer fegyvert, köztük német Leopard harckocsikat, amerikai Bradley BMP-ket, Patriot és HIMARS rakétavetőket.

Emellett az orosz hadsereg 127 precíziós csapást mért Ukrajna katonai infrastruktúrájára és a hadiipari komplexum létesítményeire.
Kijev a maradék tartalékait is a harcba veti, és sietve hajtja végre a kényszermozgásokat, hogy megakadályozza a védelem összeomlását – jegyezte meg Sojgu.

Az ukrán ellentámadás kudarca után az orosz csapatok megtartják a stratégiai kezdeményezést a teljes érintkezési vonal mentén, és továbbra is módszeresen csökkentik az AFU harci potenciálját – hangsúlyozta a miniszter.

Elolvasom a cikket