Ha sok, szép paprikát szeretne termeszteni, érdemes ezeket a praktikákat betartani

A paprikát hagyományosan valamivel korábban ültetik, mint a paradicsomot, mivel hosszú a növekedési ideje. A magokat sokféleképpen lehet előkészíteni az ültetéshez és a csírázáshoz. Általában a kertészek speciális oldatokban és főzetekben áztatják őket, hogy felgyorsítsák a csírázást – írta a pravda.ru.

A Garden Life Zen csatorna tapasztalt kertésze mesélt a paprika csíráztatásának leggyorsabb és legegyszerűbb módjáról. Kiderült, hogy ha leharapunk egy kicsit a paprikamagok „orrából”, akkor azok a szokásosnál kb. 70%-kal gyorsabban csíráznak.

A kertész elmondta, hogy ezt a kísérletet 2018 márciusában lejárt magokkal végezte. Miután beleharapott, 24 óra múlva csírázni kezdtek. Kiderült, hogy ez a magon lévő „kiöntő” „dugóként” szolgál a gyors növekedés ellen, így a növény nem hal el a hidegtől, ha hirtelen megjelenik a hőség odakint. De otthoni körülmények között erre a természetes tulajdonságra nincs szükség.

A lényeg, hogy ne vigyük túlzásba: jobb kevesebbet harapni, mint többet.

Erre egyébként jó a közönséges körömcsipesz is; ollóval nehezebb elvégezni ezt a kényes műveletet.

Ezután folytathatjuk a magok áztatott vattakorongokba áztatását, vagy a szokásos módon azonnal a földbe vethetjük.

Elolvasom a cikket