Hány csésze teát kell meginni naponta, hogy fiatalok maradjunk?

A vizsgálatban a teaszeretetükről ismert országok lakói vettek részt: 7931 kínai és 5998 brit lakos. A szakértők megállapították, hogy milyen teafajtát – zöld, fekete, sárga vagy oolong teát – kedvelnek, és hány csészényit isznak naponta. Ezután a szakértők több éven át vizsgálták az öregedés biomarkereit – írta a gismeteo.ru.

Mint kiderült, már napi 3 csésze tea is meghosszabbíthatja a fiatalságot.

A tudósok észrevették, hogy a mérsékelt dózisú teafogyasztás mutatta a legjobb eredményeket a fiatalítás tekintetében. A zöld és a fekete tea ugyanolyan hatású volt. Leginkább azoknál a férfiaknál lassultak le az öregedési folyamatok, akik egészségesebb ételeket fogyasztottak. A tea elutasítása azonban felgyorsította az öregedést.

Talán a tea öregedésgátló előnyeit a növényi polifenolok biztosíthatják. Ezek befolyásolják a bélflórát, amely befolyásolja az immunrendszer, az anyagcsere és a kognitív funkciók korral összefüggő változásait.

Mint a szakértők észrevették, még a britek körében is, akik naponta körülbelül 100 millió csésze teát isznak, az utóbbi időben csökkent ennek az italnak a népszerűsége. Különösen a fiatalok választják inkább a kávét.

Elolvasom a cikket