Négy hét alkohol nélkül

Az egyik legfontosabb változás, az arcbőr javulása. Az alkohol csökkentése vagy elhagyása az étrendből lehetővé tette, hogy a test több vazopresszin nevű vizelethajtó hormont termeljen, amelynek köszönheti, hogy bőr új ragyogást kapott.

Emellett a kevesebb ital lehetővé teszi, hogy a pórusok összezsugorodjanak, ami miatt kevesebb folt jelenik meg.

Lehet, hogy ez nem is kérdés, de a túlzásba vitt néhány korsó (vagy bármilyen alkoholos ital) nem tesz jót a szerveinknek. Különösen ott, ahol az italok tartalmát le kell bontani, a májban.

De már néhány hét is óriási különbséget jelenthet, mivel a máj „merevségének” nevezett jelenség csökken. Ez pozitívum, mivel ez a májbetegség korai jele, amely szélsőséges esetben májzsugorrá alakulhat.

A túl sok alkohol, az immunrendszer működését is rontja. A szünet időt adott a szervezetnek, hogy a nehéz ünnepi időszakot követően újraépítse a baktériumokkal szembeni védekezését.

A kezdeti sóvárgáson és elvonási tüneteken túljutni nehéz lehet, de utána javul az alvásminőség, a döntéshozatal és még a kreativitás szintje is nőhet.

Az egy hónapos alkoholszünet csökkenti a vérnyomást, mivel a túl sok alkoholfogyasztás gyengítheti az erek izmait.

Közhely, de húsba vágóan igaz: a túlzásba vitt ivás, és az alkoholizmus nagyon súlyos hatással van az egészségre. A tanulmányok szerint a józanság csökkenti a rák több fajtájának kialakulásának kockázatát, így kevésbé valószínű a száj-, mell-, bél- és májrák kialakulása.

Összességében tehát nem jár rosszul az, aki megtartóztatja magát legalább egy hónapig az alkoholtól.

Elolvasom a cikket