Ez az erős vegyület egy szakértő szerint „megölheti a zombi sejteket”, lassítható lehet az öregedés

Bár sokan esztétikai okokból megpróbálják lelassítani vagy akár visszafordítani, az öregedés megállításának egészségügyi előnyei is vannak.

Bizonyított például, hogy az idősebb, sérült sejtek nagyobb valószínűséggel válnak rákossá. Az agy öregedő sejtjei pedig kognitív hanyatláshoz vezethetnek.

Ennek eredményeképpen folyamatosan kutatják, hogyan lehet a testet és a sejteket fiatalabbá tenni.

Egy szakértő a TikTok közösségi médiaplatformon osztotta meg ennek egyik módját. Kétmillió követőjéhez szólva Robert Love idegtudós a kurkumin nevű étrend-kiegészítő szedését ajánlotta.

A kurkumin a kurkuma fűszerben természetesen megtalálható vegyület. Kiegészítő formájában is szedhető azonban.

Robert így fogalmazott: „Itt vagyok Dr. Shivani Guptával, aki a kurkumin agyra és testre gyakorolt jótékony hatásainak szakértője.”

„Dr. Shivani, hogyan segít a kurkumin lelassítani az öregedési folyamatot?”

Magyarázta: „Tehát az egyik nagy módja a sejtek öregedése.”

„Ez csak azt jelenti, hogy a sejtjeink öregednek és létrehozzák ezeket a zombi sejteket. És ezek a zombi sejtek megfertőzik a többi sejtünket, és öregítik azokat. Tehát a kurkumin bemegy oda, és megöli ezeket a lassabb sejteket, hogy ne legyen ez a fertőzés, alapvetően a zombi sejtek fertőzése, amelyek öregítenek minket, lelassítanak minket, lelassítják az agyunkat, a testünket, az ízületeinket, és mindent, amire szükségünk van ahhoz, hogy hosszú távon egészségesek és élénkek maradjunk.”

A Molecules folyóiratban 2021-ben megjelent tanulmány megállapította, hogy a kurkumin „az egyik legjobb jelölt” az öregedési folyamat lassítására.

„Az öregedéssel és az öregedéssel összefüggő betegségekkel szembeni új stratégiák felfedezése a modern kutatás fontos célja” – áll a tanulmányban.

„Véleményünk szerint a kurkumin az egyik legjobb jelölt e cél elérésére vírusellenes, antinociceptív, gyulladáscsökkentő, lázcsillapító és fáradtságcsökkentő tulajdonságaival”.

A kutatócsoport hozzátette, hogy a kurkumin „semmilyen jelentős toxicitással” nem rendelkezik, ami azt jelenti, hogy fogyasztása biztonságos.

„Kevés vizsgálat számolt be a kurkumin negatív hatásairól” – áll a tanulmányban.

A tanulmány következtetése: „Fontos és egészséges tulajdonságai miatt úgy gondoljuk, hogy a kurkuminnal történő étrend-kiegészítés megfelelő megközelítés lehet a betegségek széles körének megelőzésére és az életminőség javítására”.

Elolvasom a cikket