Rajzpályázat a felvidéki gyermekeknek

Fejet hajtok azelőtt, hogy egy magánintézmény vállalta fel a rajzverseny meghirdetését, mely mögött egy misszió, a gyermekek önazonosságának megőrzése áll – hangoztatta péntek este a komáromi Limes Galériában Szili Katalin. A miniszterelnöki főtanácsadó annak kapcsán szólalt föl, hogy tavaly szeptemberben a Mária Rádió harmadik alkalommal hirdette meg rajzpályázatát a szlovákiai magyar tanítási nyelvű alapiskolák és középiskolák diákjai számára.

Mint a Felvidék.ma cikkéből kiderül, Szili Katalin aláhúzta, fontos, hogy a magyar közösség jövője is biztosított legyen, ehhez járul hozzá az önazonosságunk, a nyelvünk, kultúránk, hagyományaink megőrzése. A kiállított alkotások kapcsán megjegyezte, a képek közvetítik azt az értékvállalást, amelyek ma az életünket meghatározzák.

Lépes Lóránt, a rádió műsorigazgatója elmondta, a nevezők öt kategóriában (óvoda, alapiskola alsó és felső tagozat, középiskola 1–4. évfolyama és speciális nevelési igényű tanulók), a következő témákban készíthették el pályamunkáikat: Kincsek karnyújtásnyira, Ábrahám, a hit atyja és Csokonai Vitéz Mihály művei gyerekszemmel. Mint mondta, őt a bibliai téma feldolgozása érintette meg leginkább.

Elolvasom a cikket