Szorítja az idő az ukránokat

Az Egyesült Államok a következő két hónapban megállapodhat Ukrajna, Izrael és Tajvan finanszírozásáról, de Ukrajnának lesz elegendő forrása erre a két hónaprajelentette ki szombaton David Arahamija, a Nép Szolgája párt parlamenti frakcióvezetője a Report című kiadványnak adott interjúban, számolt be az Rbc.ua hírportál alapján a Karpatalja.info.

A jelentés szerint Arahamija elmondta: „Két hónapra elegendő forrásunk van, így biztonságban érezzük magunkat, ha az Egyesült Államok a következő két hónapban megállapodik a támogatásról.” Mint hozzátette, a parlamenti képviselő szerint leszerelés nélkül nem lesz új mozgósítási hullám, mivel az emberek felszereléséhez, kiképzéséhez többletköltségekre van szükség.

„Az ellentámadásra való felkészülés során több mint 200 ezer kiképzett katonánk volt. Egy részük Romániában, Franciaországban, Olaszországban, Spanyolországban és más országokban kapott kiképzést. A meglévő megállapodások szerint a kiképzés ezen országok költségén zajlott, a kiképzést az ellentámadásra való felkészülés során végezték” – hangsúlyozta a honatya.

A politikus hozzátette, hogy Ukrajna keresni fogja a lehetőségeket a mozgósítás hazai forrásból történő finanszírozására, mivel a külső finanszírozás helyzete nehéz. „A közelmúltban az Európai Unió ötvenmilliárd eurós programot fogadott el négyéves időtartamra. Vagyis bizonyos pénzügyi forrásaink vannak a következő négy évre. A múlt héten az Egyesült Államokban jártam, és szemtanúja voltam Ukrajna támogatásának, de belföldön a határral kapcsolatos kérdések továbbra is megoldatlanok” – mutatott rá David Arahamija.

Elolvasom a cikket