Így lesz a parfüm estig tartós

Ha ön is gyakran szembesül ezzel a problémával, két pofonegyszerű trükk használatával egész nap illatozhat.

Bármennyire is jó illatú egy parfüm, ha egy-két óra múlva alig vagy semmit nem lehet érezni belőle, akkor vagy rossz minőségű terméket választottunk, vagy mi nem használjuk jól azt. Ha az utóbbi eset áll fenn, két dologra érdemes odafigyelni.

Túl száraz bőr

Bee Shapiro, egy ismert luxusmárka alapítója szerint az illat tartóssága nagymértékben a használója bőrétől függ. A parfüm az olajhoz tapad a legjobban, így az olajosabb bőrhöz is, ezért is fontos, hogy a bőrünket megfelelően hidratáljuk, ne hagyjuk kiszáradni. „Ez az oka annak, hogy a parfüm télen kevésbé tartós, ugyanis a hideg levegő miatt könnyebben kiszárad a bőrünk. Nyáron ráadásul izzadunk is, amely szintén segít a parfüm illatának tartósságában. Ha minden erőfeszítésünk ellenére száraz a bőrünk, kenjük be reggel illat nélküli (hogy ne keveredjen a parfümmel) testápolóval, és úgy fújjuk magunkra kedvenc illatunkat” – idézi a szépségápolási szakembert a Freundin.

Nem a megfelelő helyre fújjuk

Legyen akármilyen jó a parfüm, nem mindegy, hová fújjuk a bőrünkön. A legjobb helyek azok, ahol a legkönnyebben kitapintható a pulzus, a bőr legmelegebb, tehát a csukló és a nyak. Ügyelni kell arra is, hogy ne dörzsöljük a bőrünkbe a parfümöt, úgy az illat gyorsabban lebomlik és elpárolog, inkább csak permezettük oda, és hagyjuk megszáradni. Még tartósabb lesz az illatunk, ha a hajunkra is permetezünk egy kis parfümöt.

Elolvasom a cikket