Bellingham nélkül is győzni megy a Real Madrid Lipcsébe

SM
2024. február 12. hétfő. 11:44

Sérülés miatt nem játszhat Jude Bellingham a lipcsei mérkőzésen. A 20 éves angol válogatott új csapatában, a Real Madridban eddig 29 meccsen 20 gólt szerzett és nyolc gólpasszt adott, a Bajnokok Ligája öt csoportmérkőzésén pedig négy gólt és három gólpasszt jegyzett. Bellingham a hétvégi Girona elleni bajnoki mérkőzésen súlyos bokasérülést szenvedett, spanyol sajtóértesülések szerint két-három hétig nem játszhat, ezért kihagyja az RB Leipzig, s nagy valószínűséggel a Rayo Vallecano és a Sevilla elleni bajnoki mérkőzéseket is. A Girona játékosával, Pablo Torréval való összecsapása sokkal rosszabbul is végződhetett volna, ugyanis egy milliméteren múlt, hogy olyan helyen sérüljön meg a bokája, hogy két hónapra harcképtelen legyen. Rajta kívül David Alaba, Eder Militao és Antonio Rüdiger is sérült.

A Real Madrid kerete a keddi mérkőzésre. Kapusok: Lunin, Kepa és Fran.
Védők: Carvajal, Nacho, Lucas Vázquez, Fran García, Mendy, Carrillo és Jacobo. Középpályások: Kroos, Modric, Camavinga, Valverde, Tchouameni, Ceballos, Arda Güler, Mario Martín és Nico Paz.
Támadók: Vini Jr., Rodrygo, Joselu és Brahim.

A Leipzig eddig mindkét spanyol csapat ellen vívott európai kieséses párharcát megnyerte: a 2019/20-as, koronavírusos idényben 2-1-re verte az Atlético Madridot a lisszaboni nyolcas finálé negyeddöntőjében, a 2021/22-es szezonban pedig 5-3-as összesítéssel búcsúztatta a Real Sociedadot az Európa-liga rájátszásos körében. Ezen a téren a madridiak is jól állnak: utóbbi hét, német ellenféllel játszott kieséses párharcukat sikerrel vették.
A másik kedden kezdődő párharcban dán Köbenhavnnak kevés esélye van a sztárokkal teletűzdelt, címvédő Manchester City ellen, az első találkozó lehetséges végkimenetele azonban nem ennyire egyértelmű. A két együttes eddig négyszer találkozott a nemzetközi porondon: a City otthon mindkét meccsét megnyerte, idegenben pedig kétszer döntetlen született.
Az angol csapat jelenleg címvédőként a második helyen áll a Premier League-ben, az európai színtéren pedig húsz meccse veretlen. Ezzel együtt figyelmeztető, hogy a kieséses szakaszban az utóbbi öt idegenbeli mérkőzését nem nyerte meg, a tavalyi szezonban mind a három ilyen találkozóján 1-1-es döntetlent játszott.
A két párharc visszavágóját március 6-án rendezik Madridban, illetve Manchesterben. Az M4 Sport kedden az RB Leipzig-Real Madrid összecsapást közvetíti élőben.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők:

FC FC Köbenhavn – Manchester City (február 13., kedd, 21)

RB Leipzig – Real Madrid (február 13., kedd, 21)

Lazio – Bayern München (február 14., szerda, 21)

Paris St-Germain – Real Sociedad (február 14., szerda, 21)

Inter Milan – Atletico Madrid (február 20., kedd, 21)

PSV Eindhoven – Borussia Dortmund (február 20., kedd, 21)

FC Porto – Arsenal (február 21., szerda, 21)

Napoli–Barcelona (február 21., szerda, 21)

Elolvasom a cikket