Kiderült, III. Károly király miért csak 30 percre volt hajlandó találkozni Harry herceggel

Miután fény derült III. Károly király daganatos betegségére, az Egyesült Államokban élő fia, Harry herceg azonnal Londonba utazott.

Nem felhőtlen a kapcsolatuk, hiszen a herceg Netflixen látható dokumentumfilmje, illetve a tavaly megjelent, Spare című memoárja is olyan állításokat tartalmazott, amelyek nem vetettekfényt a brit királyi családra.

A találkozó a Clarence Házban jött létre, ám Harry herceg érkezése után mindössze 30 perccel III. Károly király és Kamilla királyné az újságíróknak integetve már el is hagyták az épületet.

III. Károly király egyelőre nem szán sok időt Harry hercegre

Sokakat meglepett, hogy az uralkodó hosszú hónapok után csak egy rövid megbeszélést tartott a fiával. Ugyanakkor a rajongók egy része békülésre utaló jelként tekint arra, hogy III. Károly király személyesen mondta el fiának a diagnózist, aki ezt követően azonnal Londonba utazott.

Robert Jobson királyi szakértő szerint azonban III. Károly király életében egyelőre nem a békülés a legfontosabb, és Harry herceget sem véletlenül szorította a háttérbe.

Nem akarja, hogy megemelkedjen a vérnyomása. III. Károly király nincs jól, és bármilyen rákról is van szó, de a kezelései megkezdődtek. Most a legfontosabb dolog számára a nyugalom.

A belsős források szerint azonban Harry herceg eltökélte, hogy helyreállítja a kapcsolatát a családjával. Bár Vilmos herceg erre egyelőre nem nyitott, de Harry herceg a jövőben jóval többször utazik majd az Egyesült Királyságba, hogy több időt töltsön beteg édesapjával.

Elolvasom a cikket