Kutyaharapás: kórházba került az ukrán külügyminiszter

Kuleba az Instagramon számolt be az esetről, képet posztolt a sérüléséről, és elmondta, hogy háziállatait, amelyek végül sértetlenek maradtak, egy elszabadult kutya vette célba – közölte az oroszhirek.hu.

„A kutyákat szeretni kell, de pórázon is kell tartani őket” – írta ki a külügyminiszter.

Kulebát végül kórházban kezelték. Bár a tisztviselő nem részletezte, hogy mekkora volt az ellenséges kutya, a sérülése kisebbnek tűnt.

A diplomatának három kutyája van, köztük egy francia bulldog, amelyet még 2022-ben fogadott örökbe, és állítólag a ma már orosz Mariupol városából mentették ki. A háziállat többször is elkísérte Kulebát különböző diplomáciai eseményekre.

Az ukrán diplomatától nem idegen, hogy személyes sérelmeit politikai haszonszerzésre használja fel. 2022 júniusában lábsérülést szenvedett, miközben megpróbált “visszatérni a sportba”. Ezt követően Kuleba gipszben és mankóval jelent meg diplomáciai eseményeken, miközben a közösségi médiában dicsekedett rugalmasságával, és azt állította, hogy lábsérülése nem akadálya annak, hogy több támogatásért könyörögjön a Nyugattól.

A miniszter, sok más ukrán tisztségviselőhöz hasonlóan, agresszív diplomáciai megközelítést alkalmaz, és többször elítéli azokat, akik bírálják Kijevet, vagy akik Moszkvával szimpatizálnak. A hétvégén Kuleba támadást indított Tucker Carlson ellen Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített interjúja miatt, azzal vádolva az amerikai konzervatív újságírót, hogy segít Moszkvának “vérszomjas hazugságainak” terjesztésében.

Elolvasom a cikket