Meglepő, ki veheti át Károly király feladatait, ha szükség lenne rá

Egy kórházi beavatkozást kellett nála végrehajtani a prosztata-megnagyobbodása miatt, ennek során derült fény a rákos elváltozásra, de a palota leszögezte, hogy nem prosztatarákról van szó. További részleteket azonban nem kívánnak megosztani a betegség természetéről.

Az uralkodó kezelései azonnal megkezdődtek, és közölték, hogy alkotmányos feladatait továbbra is ellátja, de alapvetően visszavonul a nyilvánosságtól a kezelések idejére. Később akár az is előfordulhat, hogy hivatalos feladatainak ellátását valaki másnak kell átvennie.

Károly király már most is sok segítséget kap.

Az uralkodó nem maradt magára, jelenleg is több családtag támogatja a munkája során is. Nemrégiben megjelent egy összeállítás a brit királyi család legkeményebben dolgozó tagjairól, amelyből kiderült, hogy Anna hercegnő vesz részt a legtöbb hivatalos eseményen, de Károly király és Kamilla királyné is ott van az élen.

Természetesen Vilmos herceg és Katalin hercegné is eleget tesznek a hivatalosan kötelezettségeiknek, de számukra gyermekeik állnak az első helyen, rájuk fordítják a legtöbb időt.

A szakértők szerint Károly király testvérei, Anna hercegnő és Eduárd herceg lesznek azok, akik a legnagyobb segítségére lesznek a kezelések alatt, és a sorban csak a harmadik helyett foglalja el a trónörökös, Vilmos herceg.

Egyelőre erre nincs szükség, de Károly királyt megnyugtathatja a tudat, hogy a hivatalos feladatok ellátását bármikor képesek átvenni tőle, hogy a gyógyulására koncentrálhasson.

Elolvasom a cikket