Hosszú idő után megtörte a csendet Gyárfás Tamás, Tv interjút adott az egykori vállalkozó

„Éltem az életemet, próbáltam nem törődni vele még hogyha hallottam is róla” – mondta Gyárfás Tamás az ATV Reggeli start című műsorában arra a kérdésre, hogy miért nem cáfolta meg a róla kialakult pletykákat. Hozzátette, „magyarázkodni szörnyű, csacsiság”.

Emlékeztetett, több, mint tíz hónappal a gyilkosság előtt visszakapták a Napkelte szerkesztési jogát, így már nem is állt érdekében megöletni Fenyő Jánost. „Rám sokmindent mondtak akkoriban, de hülyét nem” – jegyezte meg Gyárfás.

Egy interjúban elhangzott, hogy a rendőrség már a gyilkosság előtt is tudott arról, hogy Gyárfás mire készül, amire most az egykori vállalkozó elmondta: „Én nem akarom minősíteni a rendőrséget, ügyészséget, bíróságot, de ha tudták, hogy mi készül, akkor miért nem tettek ellene?”

„Eddig én mindig kerültem a közszereplést, de most én jelentkeztem, hogy mégis szeretnék interjút adni, mert arra gondoltam, hogy a kamerák előtt kell megvédenem magam. Olyan kijelentések hangzottak el egy újságírótól, amik pontosításra szorulnak” – hangsúlyozta Gyárfás.

Emlékezetett: „A kijelentés szerint Portik megkérdezte Gyárfást, hogy valamit csináljanak-e vele, mire Gyárfás széttárta a kezét és egyértelműen kifejezte szándékát”.

„Elterjedt, h én rábólintottam, hogy mit kéne csinálni ezzel az úrral, Fenyő Jánossal valamint, de én nem bólintottam rá semmire, semmilyen szét tárt karról nem volt szó a bíróságon. Egy egészen más témakörben egy egészen más időpontban tettem meg ezt a gesztust. 1996-ban Kaposváron engem áfacsalással meggyanúsítottak, de két hét múlva kiderült, hogy ez megalapozatlan. Ezután eljött hozzám Portik, akivel annyi volt a kapcsolatom, hogy régen bérelte a házamat, erre azt mondta Portik, hogy tud segíteni, mert neki vannak ismerősei Kaposvár környékén, majd visszajött, hogy még sincsenek megfelelő ismerősei, amire széttárt karokkal jeleztem a véleményem” – magyarázta a szóban forgó esetet Gyárfás Tamás.

Megjegyezte: „Portiknak én sohasem adtam egy ruppot sem”

„Egyetlen egy pénzügyi kapcsolatom volt Portikkal, 2004 augusztusban ingatlant cseréltünk, abban az ingatlanban tartóztatták le 2012-ben, ezt Portik el is mondta a hatóságoknak, mert szerinte én 200 millióval jobban jártam” – emlékezett vissza az egykori vállalkozó.

Tasnádi Péterről elmondta: „Én Tasnádi Pétert nem minősítem, híresztelte a környezetében, hogy tőlem pénzt kapott, majd az egykori barátai ellene fordultak, akik elmondták a rendőrségen, amit tőle hallottak. Ezután azt mondta, h rákényszerült, hogy ilyen kijelentéseket tegyen, de ő csak le akart engem húzni, de nem húzott le.”

Gyárfás Tamás megjegyezte: „Rám egyetlen tanú nem mondta azt, hogy én gyilkolni akartam. A bíróságot nem akarom értékelni, szerintem ki fog derülni az igazság másodfokon. Én arra számítok, hogy felmentenek, a semmiért nem lehet valakit elítélni”.

Elolvasom a cikket