Pezseg a lakáspiac Lendván

Hosszabb kihagyás után újra új lakások építése várható Lendván – írta meg szlovéniai nemzettestvéreink lapja, a Népújság. Mint a cikkben olvasható, a projektre kiszemelt két, 847 és 836 négyzetméteres parcellát a község árverésen értékesítette 49.234 euró (19,1 millió forint) értékben. A győztes a Ganičán székelő TE-INVEST Kft., amely a birtokokon két-két családi házat épít eladásra. A száznégy négyzetméter alapterületű otthonok földszinti és tetőtéri részből állnak majd.

Lendva és a beruházó szerződésbe foglalta, hogy a cégnek harminchat hónapon belül használatbavételi engedéllyel kell rendelkeznie az épületekre. A településen otthonokat kíván építeni a Szlovén Lakásgazdálkodási Alap is, amely e célra 2021-ben négy telekből álló, összesen mintegy 6458 négyzetméternyi területet vett meg. A tervek szerint két tömböt húznak föl harmincnyolc-harmincnyolc lakással.

A lapban hozzáteszik, Lendván – és általában Szlovéniában – gondot okoz a lakáshiány. Mivel a térség gazdaságilag fejlődik, így egyre több fiatalt vonz – nekik viszont valahol fedelet kell találniuk a fejük fölé, különben továbbállnak.

Elolvasom a cikket