Együttműködés a korrupció üldözésében

Polt Péter legfőbb ügyész és Karácsoni-Pej Melinda, a Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság igazgatója együttműködési megállapodást írt alá szerdán, hogy a hazai, valamint az uniós költségvetés védelme, továbbá a korrupció elleni küzdelem területén kölcsönösen támogatják egymást alaptevékenységükből fakadó közös, illetve egymásra épülő feladataik ellátásában.

A Legfőbb Ügyészség és a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium Európai Uniós Fejlesztésekért Felelős Államtitkárságon belül működő Belső Ellenőrzési és Integritási Igazgatóság az együttműködésük keretében a joggyakorlat alakulásával kapcsolatos szakmai konzultációkat tarthatnak, illetve – arra irányuló kérés esetén – véleményt nyilváníthatnak a másik fél szakterületét is érintő jogszabály-tervezetekről.

A felek oktatások, képzések vagy konzultációk formájában tapasztalatcserét biztosíthatnak az érintett szakemberek között. Kölcsönösen közreműködnek célzott és gyakorlatspecifikus továbbképzési tematika, képzési anyagok kialakításában. A megállapodás a közösen szervezett konferenciák és szakmai rendezvények lehetőségére épp úgy kiterjed, mint egymás tájékoztatására a másik fél tevékenységét érintő jogalkotás szükségességének felmerülése esetén.

Elolvasom a cikket