Feltalálták a WC-t, amit Ön is be akar majd azonnal szerezni

A kifejlesztett WC a szaniterek továbbfejlesztett változata, amely egyedi hidrofób felülettel rendelkezik, és szelektív lézeres szinterezéssel, 3D nyomtatással készül. A különleges porózus felületi struktúra műanyag és hidrofób anyagok keverékéből jön létre, amely nagy tartósságot és hatékony öblítést biztosít.

A szilikonolajjal, piszkos vízzel, tejjel, joghurttal, mézzel és keményítőalapú géllel végzett kísérleteket is magában foglaló tesztek során a WC-csésze nagy teljesítményt mutatott, és még a ragadós anyagokkal való érintkezés után is tiszta maradt. A több mint 1000 alkalommal csiszolópapírral végzett tesztek után a WC-kagyló felülete ultra-csúszós maradt – írja az Advanced Engineering Materials.

Ez az innováció különösen hasznos lehet a nagy igénybevételű területeken, például vonatokon és nyilvános WC-kben, ahol a csökkentett öblítés vízmegtakarítást eredményezhet a feldolgozóüzemekbe való szállítás során.

Bár a potenciál nagy, a technológia bevezetése a speciális lézertechnológia szükségessége miatt némi kihívással nézhet szembe, de a gyártási folyamatok megváltoztatására hajlandó kisvállalkozások kulcsszereplővé válhatnak az ultra-csúszós, rendkívül tartós és gazdaságos WC-k gyártásában, miközben tiszteletben tartják a környezetvédelmi elveket.

Elolvasom a cikket