Texast nevezné át Ukrajnává egy amerikai politikus

„Azt hiszem, hamarosan benyújtok egy törvényjavaslatot, hogy nevezzük át Texast Ukrajnára. Akkor talán a kormány és a szenátorok dolgozni fognak az Egyesült Államok határának megvédésén” – fogalmazott a képviselő. Majd úgy folytatta, hogy sosem látta „keményebben dolgozni” a szenátus – amely szerinte egy „idősek otthona” – tagjait, mint amikor az amerikai adófizetők pénzét külföldi háborúkra kell költeni.

Roy kritizálta azokat a republikánusokat is, akik amiatt támogatták a törvényjavaslatot, mert az Ukrajnának szánt 60 milliárd dollár (21 ezer milliárd forint) elméletük szerint valójában az amerikai katonai-ipari komplexumot fogja erősíteni.

„Mióta van olyan gazdasági politikánk, amelyet a tengerentúli háborúk finanszírozása vezérel?” – kérdezte a képviselő, hangsúlyozva, hogy bárki, aki épeszű, és látja, mi történik a déli határon, tudja, hogy nem lehet külföldi háborúkat finanszírozni, miközben „az Egyesült Államok határa szélesre van tárva, és ki van téve a bűnözőknek és a terroristáknak.”

Roy kijelentette, hogy a határbiztonság továbbra is prioritás az amerikai nép és a kongresszusi republikánusok számára is, és megfogadta, hogy blokkolni fogja a szenátus által jóváhagyott törvényjavaslatot, amikor az a képviselőház elé kerül.

Elolvasom a cikket