Újabb ukrán város kerül hamarosan orosz kézre

Az Avgyijivka körüli harcok különösen intenzívek – mondta Kirby egy sajtótájékoztatón.

„Jelentéseket kapunk az ukránoktól, hogy a helyzet kritikus, az oroszok továbbra is minden egyes nap nyomást gyakorolnak az ukrán állásokra” – jelentette ki, hozzátéve, hogy Avgyijivkát az a veszély fenyegeti, hogy orosz ellenőrzés alá kerül.

A Donyecktől mindössze 10 kilométerre északra fekvő Avgyijivkát az ukrán hadsereg 2014 óta a város elleni támadások kiindulópontjaként használta, amelyek közül sok civilek ellen irányult. Az ukrán erők mély bunkereket építettek Avgyijivkában, orosz katonai bloggerek pedig erődítményhez hasonlították a várost.

Nem világos, hány katonát vesztett Kijev az Avgyijivka megtartására tett kísérletek során. Kirby a város közelgő elestét a lőszerhiánnyal hozta összefüggésbe, amely problémát a nyugati média jól dokumentálta az elmúlt hónapokban.

A Fehér Ház szóvivője felszólította a kongresszust, hogy fogadjon el egy olyan törvényjavaslatot, amely 60 milliárd dolláros katonai segélyben részesítené Ukrajnát, kijelentve, hogy ez biztosítaná Ukrajnának a tüzérségi lövedékeket, amelyekre kétségbeesetten szüksége van ahhoz, hogy megszakítsa ezeket az orosz támadásokat.

Míg az amerikai szenátus a hét elején elfogadta a törvényjavaslatot, a képviselőházban ez továbbra sem sikerülhet, mivel a republikánus többség azt követeli, hogy az tartalmazza az amerikai bevándorlási törvény jelentős szigorítását és valódi határbiztonsági rendelkezéseket – Mike Johnson házelnök szerint, tudatta az oroszhírek.hu.

Elolvasom a cikket