Újra elérhető egy nagyon fontos gyógyszer

Többféle gyógyszer kapható a diabetesben és inzulinrezisztenciában szenvedő betegek számára, melyek sokat javítanak az egyén állapotán. Az egyik legnépszerűbb vényköteles gyógyszer az Adimet XR tabletta, melyből az 500 mg-os verzió súlyos hiánycikk lett az elmúlt hetekben, még a legnagyobb gyógyszertárakban sem lehetett kapni – írja a Mandiner.

Az Adimet metformin-hidrokloridot tartalmaz, amely segít stabilizálni a vércukorszintet, amikor már a diéta és a testmozgás nem elegendő. A készítménynek köszönhetően a szervezet normál módon használja fel a cukrot, így akár kismértékű fogyás is elérhető, azonban elsősorban a vércukorszint normalizálására szolgál.

A gyógyszert érintő átmeneti ellátási zavar a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központhoz közlése szerint elhárult. A Mandinernek azt nyilatkozták, hogy az Adimet XR retard tabletták minden hatáserőssége és kiszerelése rendelhető lesz.

„A nagykereskedői kiszállítások elkezdődnek, így várhatóan a hét végére elérhetőek lesznek a gyógyszertárakban az Adimet XR készítmények.”

Elolvasom a cikket