A lakosság szerint rossz az irány

Februárban, 2023 decemberéhez képest nőtt azoknak az ukránoknak az aránya, akik úgy gondolják, hogy az országban a dolgok rossz irányba fejlődnek, áll a Kijevi Nemzetközi Szociológiai Intézet újabb felmérésében.

A felmérés eredményei alapján a szociológusok arra a következtetésre jutottak, hogy Ukrajnában továbbra is csökken azok aránya, akik szerint a dolgok jó irányba fejlődnek. 2023 decemberéhez képest most először vannak többen azok, akik úgy vélik, hogy rossz az ügyek iránya. 2023 decemberében 54 százalék tartotta helyesnek az ügyek irányát, mostanra pedig 44 százalékra csökkent a mutató. Ehelyett a 2023. decemberi 32 százalékról a 2024. februári 46 százalékra többen gondolták úgy, hogy rossz az ügyek iránya. Sőt, a válaszadók 11 százaléka úgy véli, hogy Ukrajna határozottan jó irányba halad, 33 százaléka pedig inkább a jó irányba. Az ukránok 10 százaléka nehezen tudja megválaszolni ezt a kérdést.

Kritikusabbak Nyugat-Ukrajna lakosai, ahol 55 százalékuk rossznak tartja az ügyek irányát, szemben a 35 százalékkal, akik helyesnek tartják. Más régiókban valamivel többen vélik úgy, hogy az ügyek iránya helyes.

Közép-Ukrajnában a válaszadók 47 százaléka véli úgy, hogy Ukrajna jó irányba halad, szemben 44 százalékkal, Dél-Ukrajnában 48 százalékuk véli úgy, hogy az irány jó, 43 százaléka pedig rossznak. Keleten az ukránok 48 százaléka véli úgy, hogy Ukrajna iránya helyes, 36 százalékuk pedig az ellenkezőjét állítják.

Elolvasom a cikket