Egy holttesttel élt együtt a szökésben lévő férfi

A takarítók több tucat ember elhamvasztott maradványaira bukkantak, miután Miles Harfordot február elején kilakoltatták denveri otthonából.

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, egy halottaskocsit találtak, amelyben egy 18 hónappal korábban elhunyt 63 éves nő holtteste, valamint több dobozokban hamvak voltak. Az első megállapítások szerint a holttestet a nő 2022 augusztusában bekövetkezett természetes halála óta a járműben tárolták.

A hatvanas éveiben járó nő családja azt mondta a rendőrségnek, hogy Miles Harford átadta nekik az elhunyt hamvai. Pontosabban ezek szerint másét. Ha egyáltalán emberi hamvakat.

Miles Harford egy denveri temetkezési vállalkozást vezetett, amely 2022 szeptemberében bezárt. A 33 éves férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki holttesttel való visszaélés, hamisítás és lopás gyanújával.

Efféle eset nem először fordul elő Coloradóban. Tavaly Colorado Springs városában egy elhagyott ravatalozóban közel 200 oszló holttestet fedeztek fel, miután a szomszédok bűzös szagra panaszkodtak.

2018-ban az FBI is lebuktatta egy olyan ravatalozó vezetőségét, amely testrészeket árult világszerte, és megtévesztette a gyászoló családokat azzal, hogy porított cementet adott nekik a hamvasztott maradványok helyett.

A Denver Post szerint Colorado az egyetlen olyan állam az Egyesült Államokban, ahol a temetkezési vállalkozóknak nem kell engedély a működéshez.

Elolvasom a cikket