Éveken át segített az FBI a szexuális ragadozónak

A német hírügynökség szerint az érintettek arra hivatkoznak, hogy az FBI „ismétlődő és tartós mulasztásai, késlekedései és tehetetlensége” lehetővé tette Epsteintnek, hogy több mint 20 évig folytassa a szexuális kizsákmányolást és a visszaéléseket. Az első jelzéseket már 1996-ban megkapták a szövetségi nyomozók, de nem foglalkoztak az üggyel. Csak 2006-ban indítottak eljárást.

Mint ismert, Jeffrey Epsteint 2019. júliusában tartóztatták le. A vállalkozó állítólag számos, többnyire kiskorú lányt szexuálisan bántalmazott, és arra kényszerítette őket, hogy a vendégeit mindnen tekintetben kielégítsék. Körülbelül egy hónappal a letartóztatás után, 66 évesen holtan találták a cellájában. Hivatalos adatok szerint öngyilkosságot követett el.

„Az FBI hátat fordított az áldozatoknak, és ez a per azért van, hogy az FBI-t felelősségre vonják azért, mert nem tett semmit, amikor cselekednie kellett volna” – idézte a CBS News a jogi képviselőt, Jennifer Plotkint, akinek az irodája beadta a keresetet. A beadványban a névtelenül szereplő vádlók kártérítést is követelnek egy még meghatározatlan összegben. Az FBI nem kommentál jogi vitákat, állítólag a média szerint reagált a vádakra.

Elolvasom a cikket