Ezek a plasztikai beavatkozások határozzák meg 2024-et

Kaufmann Angéla
2024. február 17. szombat. 6:29

Azok a trendek, amelyek mostanság felbukkannak, hatással lehetnek az elkövetkező évekre. A 2024-es év sem kivétel ebből a folyamatból, és a plasztikai sebészek már most jelezték, hogy melyek lesznek a meghatározó plasztikai sebészeti trendek.

A minimál invazív eljárások növekvő népszerűsége

A páciensek egyre inkább kedvelik a minimál invazív eljárásokat, amelyek kevesebb időt vesznek igénybe a gyógyuláshoz, és kevesebb invazivitással járnak. Az ilyen típusú beavatkozások közé tartozik például az arcfiatalítás botox vagy dermal fillerek segítségével, valamint a lézeres kezelések.

Testkontúrformálás és zsírátültetés

A testkontúrformálás és a zsírátültetéses eljárások iránti érdeklődés is növekszik. A páciensek egyre gyakrabban inkább a természetes megjelenést szeretnék elérni, ezért előnyben részesítik a zsírátültetést a szintetikus töltőanyagokkal szemben, olyan területeken mint például a mell és a fenék.

Szem alatti részek korrigálása – különösen férfiaknál

Szinte magától értetődik, hogy mindannyian szeretnénk egy kicsit kevésbé fáradtnak tűnni, ezért azt jósolják, hogy a szemliftingek 2024-ben még népszerűbbek lesznek. Mivel a szemhéjat tartó emelőizmok gyakran észrevehetően leereszkednek, ahogy öregszünk, a szemfelvarrás a teljes arcplasztika népszerű alternatívája arra, hogy egy kis fiatalságot visszaállítson az arcra.

Egyedi testalkat megőrzése és kiemelése

A páciensek egyre inkább törekednek arra, hogy megőrizzék és kiemeljék egyedi testalkatukat ahelyett, hogy egy univerzális szépségideált követnének. Ez vezet például a testkontúrformálási eljárások növekvő népszerűségéhez, amelyek célja a páciens egyedi testalkatának hangsúlyozása.

Egyre fiatalabb korosztály igényli a beavatkozásokat

A fiatalabb generációk körében egyre elfogadottabbá válnak a plasztikai sebészeti eljárások, például az orrműtét vagy a mellplasztika. A szociális média és a selfie-kultúra nagyban hozzájárult ehhez a tendenciához, hiszen a fiatalok több figyelmet fordítanak az önábrázolásra és megjelenésükre.

Mentális egészség és plasztikai sebészet kapcsolata

Egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek arra, hogy a páciensek mentális egészségét is figyelembe vegyék a plasztikai sebészeti beavatkozások során. A pszichológiai konzultációk és a mentális egészség támogatása fontos szerepet játszik abban, hogy a páciensek valóban elégedettek legyenek az elvégzett beavatkozásokkal.

Elolvasom a cikket