Milliós jutalmat kap az, aki segít megoldani a rejtélyt

Egymillió dolláros, azaz közel 360 millió forintos jutalmat kap, aki segít felderíteni egy ötgyermekes anya 46 évvel ezelőtti gyanús halálának körülményeit – közölte az ausztráliai Victoria állami rendőrség.

Objektum doboz

Az akkor 41 éves Mary Anne Fagant utoljára 1978. február 17-én látták élve az ausztráliai Armadale-ben. Egy szomszédja még látta nem sokkal azután, hogy gyerekeit elvitte az iskolába.

Fagan utoljára férjével beszélt telefonon, aznap délelőtt 11 kor. Miután az iskola véget ért, az asszony négy idősebb gyermeke, akik akkor 15, 13, 12 és 6 évesek voltak, hazaérkezve egyedül találták a lakásban síró 17 hónapos kistestvérüket. Édesanyjuk autója a felhajtón állt, a ház minden ajtaja zárva volt, kivéve a kert oldalsó kapuját.

Miután a gyerekek betörték a ház egyik ablakát, hogy bejussanak, holtan találták édesanyjukat az egyik hálószobában.

Megkötözték és betömték a száját, és több késszúrás nyom volt a testén.

A victoriai rendőrségnek azóta sem sikerült megállapítania a gyilkosság indítékát és nem bukkantak nyomára azoknak a személyes tárgyaknak sem, amit az elkövető magával vitt a házból.

A nyomozók úgy vélik, lehetséges, hogy még mindig vannak olyan emberek a közösségben, akik tudják, mi történt Mary Anne-nel, és ki volt a felelős.

A rendőrség reméli, hogy hogy ösztönző lesz az új jutalom és lesz jelentkező, aki esetleg új irányt vagy lendületet adhat a nyomozásnak.

„Mary Anne szeretett anya és feleség volt és tudjuk, hogy a családja még mindig nem tudta feldolgozni ezt a veszteséget. ami 46 évvel ezelőtt történt A gyerekeknek az anyjuk nélkül kellett felnőniük, és tudom, hogy szinte minden nap erre gondoltak” – mondta Thomas Dean Thomas felügyelő a sajtótájékoztatón.

Elolvasom a cikket