A szívroham rejtett okai a szakember szerint

Dr. Ernst von Schwarz kardiológus, A halhatatlanság titkai című könyv szerzője felvázolta a kockázati tényezőket, amelyek két kategóriába sorolhatók: azok, amelyeket ellenőrizhetünk, és azok, amelyeket nem.

Az okokat, köztük a családi kórtörténetet és a cukorbetegséget lehetetlen teljes mértékben befolyásolni. Az olyan tényezők, mint a dohányzás, a magas vérnyomás, a magas vércukorszint, a magas koleszterinszint és a mozgásszegény életmód azonban megváltoztathatók.

Annak érdekében, hogy csökkentse a szívroham bekövetkezésének kockázatát, a kardiológus javasolta e tényezők ellenőrzését.

A szakember elmondta: „Ellenőrizzük a vérnyomást, a vércukorszintet és a koleszterinszintet napi 20-30 perces testmozgással, heti öt napon át.”

Ez nemcsak ezeket az egészségügyi bűnösöket tartja kordában, hanem csökkenti az ülve töltött időt is – ami a szívroham másik kockázati tényezője.

A fizikai mozgás nem teljes az egészséges táplálkozás nélkül. Ezért a kardiológus a mediterrán típusú étrend bevezetését ajánlotta.

Ez a Földközi-tenger partján élő emberek autentikus életmódját ötvöző étkezési rend általában tele van zöldségekkel, gyümölcsökkel, hüvelyesekkel, diófélékkel, babokkal, teljes kiőrlésű gabonafélékkel, halakkal és olívaolajjal.

Egy másik fontos lépés, amit meg kell tennie, hogy leszokik a dohányzásról – magyarázta dr. Von Schwarz.

Az orvos hozzátette: „Pihenjünk eleget, hogy az egészségmegőrzés mellett valamilyen fokú stresszmentes lélek- és elmeápolást is biztosítsunk.”

Elolvasom a cikket