Az oroszok különleges kéréssel fordultak Bidenhez

„Úgy véljük, hogy országainkból hiányzik az egymásra való odafigyelés és egymás meghallgatásának képessége, és úgy gondoljuk, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök méltó példát mutatott azzal, hogy beleegyezett egy amerikai nézőknek szánt interjúba.”

„Az interjút a tervek szerint én, Dmitrij Kiszeljov, a Rosszija Szegodnya médiacsoport vezérigazgatója, az ország legnépszerűbb tévécsatornáján, a Vesztyi Nedeli című vasárnapi hír- és elemző műsor házigazdája fogom vezetni” – áll a levélben, írta meg a RIA Novosztyi.

Ha Biden beleegyezik, az interjút lefordítják idegen nyelvekre, és a RIA Novosztyi Telegram-csatornáján, az ügynökség honlapján és a médiacsoport más platformjain világszerte terjesztik.

Ez a Fehér Ház számára a legjobb és leglátványosabb lehetőség, egy orosz újságírónak adott tükörinterjú lenne. Várjuk a választ – mondta műsorában Kiszeljov.

Objektum doboz

Tucker Carlson amerikai újságíró február 9-én este kétórás interjút tett közzé honlapján és különböző platformokon az orosz vezetővel. Csak az X közösségi hálózaton több mint kétszázmillió megtekintést ért el. A beszélgetés jelentős részét az ukrajnai konfliktus és Oroszországnak az Egyesült Államokkal, a NATO-val és a Nyugattal való kapcsolata tette ki.

Elolvasom a cikket