Mi köze van az Inter meccsének az orosz szankciókhoz?

Tragikus, amikor egy fiatal ember életét veszti. Ezt mondta az orosz ellenzéki politikus halálával kapcsolatban a szerb köztársasági elnök.

A balkáni államfő Navalnij haláláról szólva, úgy fogalmazott:

Nem akarok belemenni ebbe, nem vagyok nyomozóhatóság, s nem is vagyok olyan okos, mint mindenki más a világon, akik előre tudnak mindent. Ez a politikai elemzőknek való ügy, nem pedig egy ország elnökének. Még nehezebb lesz ezután a helyzetünk? Nincs kétségem efelől – válaszolt a műsorvezető kérdésére a szerb elnök.

Objektum doboz

Az uniós tagjelölt ország számára az ukrajnai háború kezdete óta felróják, hogy miért nem vezet be szankciókat Oroszország ellen. Belgrád eddig határozottan ellenezte, hogy büntetőintézkedéseket foganatosítson Moszkva ellen. Vucsics a szankciós politikával kapcsolatban a vasárnapi interjúban a labdarúgásból hozott példát.

Mi megosztottak vagyunk, ha egy Inter–Milan mérkőzést nézünk, de ugyanúgy állunk hozzá a dolgokhoz. Mi nem szeretjük meghallgatni az argumentumokat sem. Szeretünk szurkolói hozzáállást tanúsítani, s mindent, ami tetszik nekünk, azt elfogadjuk, ami meg nem, azt elutasítjuk – fejtette ki a köztársasági elnök.

Alekszandar Vucsics abban viszont biztos, hogy a nyomásgyakorlás folytatódik majd a szankciók kérdésében.

Elolvasom a cikket