FBI-vezér: kritikus támadás készül az Egyesült Államok ellen

Christopher Wray, az FBI igazgatója vasárnap, a Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián figyelmeztetett: a meglévő veszélyek mellett újabb fenyegetéssel is szembe kell néznie az Egyesült Államoknak, hiszen minden eddiginél nagyobb a valószínűsége Kína támadásának Amerika ellen, írja a The Wall Street Journal, számol be a mandiner.hu.

Kína már elkezdte egy ilyen támadás előkészítését. Állítása szerint a kínaiak a kritikus infrastrukturális hálózatokon belül vírusokat, malware-eket próbálnak elhelyezni, amelyek később működésbe léphetnek.

Wray emlékeztetett egy tavalyi esetre, amikor kiderült: egy hekkercsoportnak több mint öt évig volt hozzáférése bizonyos amerikai hálózatokhoz, és közvetve még az Öt Szem nemzetközi kémszövetséget tagjait is érinthette a behatolás.

„Ez csak a jéghegy csúcsa volt” – mondta az FBI vezére, aki arra nem tért ki, hogy pontosan mely infrastrukturális létesítményeket fenyegeti támadás. Hangsúlyozta: a lényeg, hogy Kína támadó fegyvereket helyez el a kritikus infrastruktúránkban, amelyek készen állnak a bevetésre.

Elolvasom a cikket