Kuba bővíteni kívánja kapcsolatait a BRICS-országokkal

“Tudomásul vettük kubai barátaink folyamatos, sőt növekvő érdeklődését az együttműködés iránt a BRICS-szel. A csoport jelenlegi elnökeként Oroszország támogatni fogja ezt a hozzáállást. Biztos vagyok benne, hogy a többi tagállam pozitívan fog reagálni arra, hogy Kuba a BRICS-ben [partneri] státuszért folyamodik” – mutatott rá Lavrov.

Lavrov hangsúlyozta, hogy a tárgyalások során Oroszország és Kuba nagyra értékelte a két ország tevékenységének összehangolását a nemzetközi színtéren – közölte az oroszhirek.hu.

“Ugyanazon az állásponton vagyunk az ENSZ Alapokmány teljes mélységében és az összes alapelvének egymásra épülése mellett. Teljes mértékben egyetértünk abban, hogy igazságosabb és demokratikusabb világrendet kell létrehozni, amely az országok szuverén egyenlőségének elvén alapul, amelyet az ENSZ Alapokmánya még 1945-ben rögzített, de amelyet a Nyugat az ENSZ létrehozása óta a nemzetközi színtéren kialakult szinte minden helyzetben figyelmen kívül hagyott” – hangsúlyozta Lavrov.

Az orosz diplomácia vezetője hangsúlyozta, hogy a humanitárius terület, a kultúra és az oktatás nagyon fontos területe az együttműködésnek, amelynek hosszú múltja van.

Elolvasom a cikket