Mbappe jöhet, Modric mehet

SM
2024. február 19. hétfő. 16:17

A horvát Luka Modric 515 alkalommal lépett pályára a Real Madridban, mióta 2012-ben átigazolt a Tottenham Hotspurtől, és elképesztő 24 trófeát nyert a spanyol fővárosban. A 38 éves világbajnoki ezüstérmes futballista ebben a szezonban kevés játéklehetőséget kapott, mert Carlo Ancelotti, a Real vezetőedzője a másik rutinos középpályása, Toni Kroos mellett inkább a fiatalabbnak adott lehetőséget a bizonyításara.

A 90min.com spanyol honlap beszámolója szerint Ancelotti elismerte, hogy személyesen tárgyalt Modriccsal, hogy megvitassák a középpályás egyre bizonytalanabb jövőjét a Santiago Bernabeuban.

„Nyilvánvalóan aki hozzászokott, hogy szinte minden meccsen játszik, az nehezebben ül a kispadon. Ezt tökéletesen megértem. Luka nagyon profi, ugyan úgy edz, készül, mint korábban, amikor minden meccsen játszott. A klub politikája, hogy az idősebb játékosoknak egy éves szerződést ajánl.”

Több hónapos találgatás után a Marca szerint eldőlt, hogy a 25 éves francia Kylian Mbappe a PSG-től a Real Madridhoz igazol, öt éves szerződést kötött a spanyol klubbal.

Hétfői futballpletyka, hogy Chelsea figyelemmel kíséri Harry Kane helyzetét a Bayern Münchennél , mert a hírek szerint a 30 éves angol válogatott csatár nem érzi jól magát a német együttesben.

A BBC szerint a Liverpool pedig abban reménykedik, hogy a nyáron távozó Jürgen Klopp vezetőedző utódja, Xabi Alonso, a Bayer Leverkusen edzője lehet.

Elolvasom a cikket