Tüntetésparódia az áldozatok rovására

A nagy átverés – ez volt a címe annak a Guy Ritchie-filmnek, amely egyfajta kémfilmparódia volt, minden eredetiség nélkül. Ha valamiben, akkor az eredetiségmentességben mindenképpen hasonlított a pénteki influenszertüntetéshez. Aminek legnagyobb szégyene az volt, hogy a pedofília áldozatait emelték a politikai demonstráció középpontjába, hogy egy ilyen, minden normális ember által elítélt bűncselekményt eszközül tudjanak használni ahhoz, hogy tízezreket megmozgassanak a Hősök terén, miközben nyilvánvalóan becsapják, félrevezessék a gyanútlanul a helyszínre érkező valódi civileket.

A tüntetők ugyanis nem elsősorban a pedofilokat ítélték el, hanem Orbán elleni hangos demonstrációt szerveztek. Ez volt a cél, semmi más. A demonstrációt elméletileg youtuberek és influenszerek szervezték, de sokan már ebben is kételkedtek. Amióta a guruló dollárok átszövik a baloldali politikai és médiavilágot, azóta már ott van a kételkedés minden józan magyar fejében, ha ezek az emberek úgymond a nemes cél érdekében vonulnak utcára. Előzetesen Pottyondy Edina – Puzsér Róbert, a Tarlós István ellen főpolgármester-jelöltként induló politikus gyermekének az anyja – még úgy hirdette az eseményt, hogy politikamentes lesz. Azonban a kormányellenes felszólalások mellett a résztvevők között is felzúgott a „mocskos Fidesz!” és az „Orbán, takarodj!”. Kinek jutottak eszébe ezek a gyűlöletkeltő rigmusok? Csak nem a depolitizált inluenszereknek? Gyanítom, hogy nem.

Ezen a „civil” tüntetésen ugyanis nem volt baloldali párt, amely ne képviseltette volna magát. A demonstrálók összefuthattak a tömegben Karácsony Gergely főpolgármesterrel vagy épp Márki-Zay Péterrel, a baloldal legutóbbi, sikertelen miniszterelnök-jelöltjével is. Sőt az SZDSZ-es Demszky Gábor és a független országgyűlési képviselő, Hadházy Ákos is felbukkant, de nem meglepő módon ott volt a főpolgármester két párttársa, Szabó Tímea és Jámbor András is. Utóbbi büszkén írta Facebook-bejegyzésében: „Zúg az »Orbán, takarodj!« a Fidesz-székháznál!”

De nem maradt otthon a Belváros-Lipótvárosban polgármesterségért induló Juhász Péter és természetesen a DK árnyékkormányfője, Dobrev Klára sem. A most már momentumos, exjobbikos képviselő, Stummer János is részt vett a tüntetésen, valamint a Jobbik főpolgármester-jelöltje, Brenner Koloman is. A Jobbik elnökhelyettese, Potocskáné Kőrösi Anita egy ideig közvetítette is a tüntetést, Balassa Péter országgyűlési képviselő pedig arra kérte követőit, osszák meg a képeit a tüntetésről. Az éles szeműek kiszúrhatták a Hősök terén a felfüggesztett börtönre ítélt momentumos Fekete-Győr Andrást, ahogy a párt élén megbukó Gelencsér Ferencet is. Az alig mérhető MSZP-t a párt egyik társelnöke, Kunhalmi Ágnes és Karácsony egyik helyettese, Tüttő Kata képviselte, de kint volt Harangozó Tamás szoci képviselő is. A demonstrációról Baranyi Krisztina, a IX. kerület balliberális polgármestere egy videóval örvendeztette meg követőit. Aki pedig követi a politikát, felismerhette a tömegben Oszkó Pétert, a Bajnai-kormány pénzügyminiszterét is.

Annak ellenére vonultak ki, mintha nem tudnák, hogy a nemzeti kormány mindig is és mindenkinél nagyobb arányban támogatta a családokat, bevezette a csok-ot, a babaváró támogatást, adókedvezményt biztosított a gyermekes családoknak, és a négy gyermeket vállalóknak adómentességet adott. Eközben pedig elfogadta Európa legszigorúbb gyermekvédelmi törvényét, és külön nyilvántartást hozott létre a pedofil bűncselekményt elkövetőkről. Miközben a családpolitikáért a legtöbbet éppen Novák Katalin köztársasági elnök tette az elmúlt időszakban, és Varga Judit igazságügyi miniszternek is nagy szerepe volt a Btk. szigorításában és a családvédelmi törvény elfogadásában.

Gulyás Gergely a kormányinfón aláhúzta: a köztársasági elnök és Varga Judit példamutató módon vállalták a felelősséget. A kormánynak pedig az a legfontosabb, hogy a jövőbe tekintsen, ezért nyújtotta be a miniszterelnök a kegyelmi ügy kirobbanása után egy Alaptörvény-módosítást, hogy a pedofil bűncselekmények esetén nincs kegyelem.

Szóval itt tartunk. A demonstráció nagy átverése az, hogy nem a gyurcsányisták ellen tüntettek, akiknek eszük ágában sem volt megszavazni a gyermekvédelmi törvényt. Tehát amikor a leghatékonyabb jogi eszközzel fel lehetett volna lépni a gyerekek védelmében, akkor nem léptek fel. Hanem azok ellen tüntettek, akik felléptek, akiknek fontos a gyerekek egészséges, testi lelki fejlődése.

Ez ebben a legundorítóbb. De hát a baloldal akciójáról van szó, akiknek ez a nagy átverésshow természetes, amely inkább tüntetésparódia a pedofília rovására volt, mint demonstráció az áldozatokért.

Ha Guy Ritchie erről forgatna filmet, biztos nagyobb sikere lenne.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket