Kiderült, mit fog mondani Putyin a Szövetségi Gyűlésnek

Véleménye szerint az orosz vezető beszédében egy bizonyos stratégiát fog bemutatni a Stratégiai Védelmi Erőkkel kapcsolatban.

Az elnök kiemeli majd, hogy Oroszország mit fog tenni legközelebb, hogyan fog győzni – véli Mincsenko.

Ugyanakkor Alekszej Makarkin politológus úgy véli, hogy a hadművelet befejezésének konkrét feltételeit és időpontját nem fogják megnevezni. Szerinte a beszéd tézisei általánosságban azokat fogják visszhangozni, amelyeket Putyin a Tucker Carlson amerikai újságírónak adott interjúban hangoztatott.

A beszéd inkább azt fogja mondani, hogy Oroszország kész tárgyalni Ukrajnával, de a saját feltételei szerint – javasolta Makarkin.

Nagyon valószínű, hogy Putyin a beszédében kitér a katonai termelésre – mondta Vaszilij Koltaszov közgazdász. Megjegyezte azonban, hogy nem valószínű, hogy sok időt szentel majd ennek a témának.

Általában a hivatalos jelentések arra szorítkoznak, hogy tájékoztatnak majd arról, hogy a fegyveres erők számára szükséges minden dolog termelése sokszorosára nőtt. „Ez nyilvánvalóan annak köszönhető, hogy a védelmi ipari komplexumban előállított dolgok speciális jellegűek a kiadások tekintetében” – hangsúlyozta a szakértő.

Putyin február 29-én tart beszédet a Szövetségi Gyűlés előtt – az időpontot már bejelentették a Kremlben. Az eseményről egyelőre kevés a részlet: Dmitrij Peszkov elnöki szóvivő azt mondta, hogy az előkészületek folyamatban vannak, a helyszínt pedig később jelentik be.

Elolvasom a cikket