Kijátszotta a halált a 90 éves nagymama

Huszonegy éven keresztül élt boldog tudatlanságban Rosie Gamp a férjének köszönhetően. A két évtized alatt a 90 éves nagymama kicselezte a halált, miközben férje titokban tartotta a halálos rákdiagnózisát.

Melvin így lehetővé tette élete szerelmének, Rosienak, hogy boldogan végignézhesse, ahogy a családja felnő. Mrs. Gamp természetesen tudatában volt annak, hogy rákos, de arról fogalma sem volt, hogy halálos a diagnózisa. Ez hatalmas teher lett volna a számára, ugyanis a betegség négy nővérét és a legjobb barátnőjét is megölte addigra.

Amikor Rosie elhunyt, a halotti bizonyítványában 2021. április 1-jén vesebetegséget jegyeztek fel. Gamp úr csak a gyermekeiknek, hat unokájuknak és három dédunokájuknak mondta el az igazságot „zsidó hercegnője” temetésén elhangzott szívhez szóló gyászbeszédében – számolt be róla a The Standard.

Objektum doboz

– Rosie örült annak a hosszú életnek, amit végül élt. Nem tudta, hogy meg kellett volna halnia, és ez volt az egész lényege. Ő volt az én hercegnőm. Mindenki mást meglepett, amikor elmondtam nekik. A felnőtt gyerekeknek sem mondtam el. Miért tenném tönkre az életüket az aggodalommal? – hangzott el a gyászbeszédben.

A gyorsírónő Gamp asszonynál 1999-ben diagnosztizáltak mellrákot: egy hónappal azután, hogy az orvosok egy kis csomót észleltek a jobb hónalja alatt, amelyet egy portugáliai strandon fedezett fel magán. Gamp asszonynak sugár- és kemoterápiát ajánlottak fel a rákja kezelésére, de mivel nem tudta, hogy az halálos kimenetelű, visszautasította. Férje egy kísérleti kezelést talált az interneten, s ennek tulajdonítják, hogy meg tudták hosszabbítani Gamp asszony életét.

Elolvasom a cikket