Konferencia-liga – A Dinamo Zagreb van a legkedvezőbb helyzetben

MH/MTI
2024. február 20. kedd. 9:50

A horvátok – akik 2006 óta csak egyszer nem lettek bajnokok hazájukban – múlt csütörtökön, a párharc első mérkőzésén 1-0-ra győztek a spanyol Real Betis otthonában, így a mezőnyben egyedüliként előnyből várhatják a hazai visszavágót. A bajnokságban vasárnap 1-0-ra nyertek az NK Varasdin ellen, a győztes gólt ugyanúgy Bruno Petkovic szerezte büntetőből, mint a sevillai találkozón. A Betis a vasárnapi bajnoki meccsén is gól nélkül maradt, ugyanis házigazdaként 0-0-t játszott az Alavéssel.

A válogatott Bolla Bendegúz együttesének, a svájci Servette FC-nek a gól nélküli első találkozó után a bolgár PFC Ludogorec otthonában kellene kiharcolnia a továbbjutást. A genfiek vasárnap a Lugano ellen nyertek 2-1-re, a győztes gólt éppen a magyar futballista szerezte tizenegyesből

A legnehezebb helyzetben a szlovák bajnok Slovan Bratislava van, amelynek háromgólos hátrányt kellene ledolgoznia az osztrák Sturm Graz-cal szemben.

A visszavágók sorát szerdán a belga KAA Gent és az izraeli Makkabi Haifa mérkőzése nyitja. Az első találkozót – a kispesti Bozsik Arénában – utóbbi nyerte 1-0-ra. A Genthez hasonlóan egygólos hátrányból kezdi a párharc második meccsét a Ferencváros, amely csütörtökön 21 órától a görög Olimpiakoszt fogadja.

Konferencia-liga, a nyolcaddöntőbe jutásért, visszavágók:
szerda:
KAA Gent (belga)-Makkabi Haifa (izraeli) 18.00 (az első mérkőzésen: 0-1)
csütörtök:
PFC Ludogorec (bolgár)-Servette FC (svájci) 18.45 (0-0)
Dinamo Zagreb (horvát)-Real Betis (spanyol) 18.45 (1-0)
Bodö/Glimt (norvég)-AFC Ajax (holland) 18.45 (2-2)
Slovan Bratislava (szlovák)-Sturm Graz (osztrák) 21.00 (1-4)
Eintracht Frankfurt (német) – Royale Union Saint-Gilloise (belga) 21.00 (2-2)
Ferencvárosi TC-Olimpiakosz (görög) 21.00 (0-1)
Legia Warszawa (lengyel)-Molde FK (norvég) 21.00 (2-3)

A csoportelsőként nyolcaddöntős együttesek:
Aston Villa (angol), Club Brugge (belga), Fenerbahce (török), Fiorentina (olasz), Lille (francia), Makkabi Tel-Aviv (izraeli), PAOK (görög), Viktoria Plzen (cseh)

Elolvasom a cikket