Megfejthették az élet eredetének rejtélyét

Bár számos elmélet létezik, mindegyik néhány kulcsfontosságú feltételezésen alapul. Az élet négy alapvető építőköve valószínűleg még nem létezett, amikor a Föld körülbelül 4,6 milliárd évvel ezelőtt egy izzó gáz-, por- és magmagömbből alakult ki.

A három fő elmélet a következő: az élet a Föld korai óceánjaiban és tengereiben jelen lévő elemekből és gázokból keletkezett; a meteoritok hozták az élő szervezeteket a Földre; és a meteoritok csak az élet alapvető kémiai összetevőit szállították, de magát az életet nem.

Az asztrobiológia és az analitikai kémia szakértői szerint a legvalószínűbb magyarázat az első és a harmadik elmélet kombinációja. Álláspontjuk szerint az élet építőköveit meteoritok szállították a Földre, és segítették az élet elindulását a tavak és tengerek korai vizében.

Az élet eredetének három fő elmélete abban az alapkérdésben tér el egymástól, hogy honnan származnak ezek az anyagok, és hogyan indították el azt a folyamatot, amely a Föld teljes újjáéledéséhez vezetett az óceánok aljától a hegyek tetejéig.

Nem csoda, hogy erre a kérdésre olyan nehéz választ adni.

Azok a kutatók, akik életüket az élet alapvető kémiájának tanulmányozásának szentelték, hajlamosak úgy gondolni, hogy a válasz valószínűleg az említett elméletek kombinációjában rejlik. Az „ősleves”-elmélet, amelyet először csillagászok javasoltak az 1920-as években, azt sugallja, hogy az élet kémiai összetevői a Föld korai vizeiben alakultak ki alapvető gázokból és fémekből.

Néhány erős energiaforrás, például a villámlás, beindíthatja az aminosavak, a fehérjék építőköveinek képződését.

Elolvasom a cikket